Статии

Как да изберем коледно дръвче ?

Закупуването на жива коледна елха се превръща в популярен избор и едно истинско екологично решение.Вече не е нужно да закупувате отрязана коледна елха, която след това ще изхвърлите (в някой контейнер, където въобще не й е мястото)
След като празниците отминат можете да засадите коледнотото дръвче в двора, в някой парк или да го отглеждате в саксия навън ( на терасата) . По този начин вие можете да се върнете назад във времето и да проследите развитието на Вашата Коледа.

Разбира се, за да имате едно здраво дърво ,е необходимо да направите правилния избор и преди закупуване да помислите за следното:

  • Добре би било да закупите коледното дръвче няколко седмици преди Коледа, за да има време растението да се адаптира в новата среда.Като за начало, преди да го внесете на топло, може да го оставите в двора или на терасата.
  • Много важно условие е да не държите коледното дръвче повече от 10-14 дни на топло! Ако пък искате да бъде във Вас за повече време винаги можете да го премествате според вашите предпочитания – навън, на терасата или в студени помещения;
  • Купете коледното дръвче от специализирани градински центрове, където растенията са навън, а не на закрито и топло. Това неминуемо ще ви гарантира качество;
  • Трябва да имате възможност да огледате дръвчето добре. Не трябва да бъде опаковано и привързано;

На какво трябва да обърнем специално внимание, когато оглеждате Вашето дърво:

  • Задължително растението трябва да бъде засадено в саксия в която има достъчно почвен субстрат. (Избягвайте растения, които са засадени на „ на гол корен“  и поставени в малка саксия с торф)
  • За да сте сигурни, че правите добър избор докоснете почвата с пръсти. Тя трябва да е мека и влажна, а не суха и груба.
  • Имайте  предвид, че едно коледно дърво с височина 175-200 см . има нужда от голяма коренова бала, която трябва да е постоянно влажна и е нормално едно такова растение да тежи най малко 100кг.

Ако пазара опровергава това твърдение, знайте, че това растение е вече загинало.

Определете вида коледно дърво, което ще закупите. Те няма да се различават като изисквания за среда, но от естетична гледна точка биха се различавали много. Ние препоръчваме сребристите смърчове!

Градинският център на Fiora Design предлага голямо разнообразие от видове ,подходящи за коледни дръвчета : смърчове, ели , кедри , борове и др. При нас ще намерите красота и качество в едно. Посетете ни , за да Ви помогнем с избора на коледно дръвче !


Тагове: коледно дръвче коледна елха FioraDesign FioraPlants

Запишете се за нашия

Бюлетин