Статии

Пахисандра - красиво почвопокривно растение без граници

Пасихандра /Pachysandra/ е род вечнозелени, многогодишни растения, наброяващ 6 вида с произход източна Азия. Представлява атрактивно, ниско почвопокривно растение, което притежава високи декоративни качества. Достига височина до 20 см, а туфата, която развива, достига диаметър около 40 см. Развива се най-добре на сянка и полусянка. Тъй като нараства бързо, пахисандрата формира плътни туфи и  ще послужи добре за Вашата градина като много интересен почвопокривен зелен килим. Родът Pachysandra е създаден от Андре Мишо, френски ботаник.

Непретенциозно растение, което издържа на доста неблагоприятни условия. За да се развива най-добре във Вашия двор, пахисандрата изисква леки до средно тежки, умерено влажни почви и не се нуждае от често и редовно подхранване. С изключително декоративния си ефект, ще въздейства, когато я разположите в малък скален кът, близо до течаща вода.

Много добре се съчетава в композиции c вечнозелени или ниски цъфтящи растения. Подходяща е за озеленяване на каскади или за създаване на плътни и ниски масиви на сянка. Това е едно зимоустойчиво растение, което понася много добре студения период в България.

Цъфтежът й не е декоративен, но се цени заради гъстата си зеленина, която не променя външния си вид през цялата година.Японската пахисандра може бързо да надхвърли планираните граници на градината, да избяга в естествения пейзаж и да изпревари местните растения.Отлично растение за Вашата стилна градина без претенции за поддръжка. Няма да сгрешите с избора си за растението пасихандра.


Тагове: фиора озеленяване градински център fioraplants

Запишете се за нашия

Бюлетин