Статии

Защо да купим по-рано живо дръвче за Коледа?

В края на есента все повече се усеща наближаването на Коледа. Нищо не пречи да изберем нашето живо коледно дръвче още сега.

Растението може да се остави в двора или на терасата до момента, в който ще бъде внесено в помещението. Така ще му се радвате доста по-дълго време от обичайните 2-3 седмици. Пък и ще имате голям избор и достатъчно време да се спрете на конкретен вид.

Ние препоръчваме да внесете растрнеието вкъщи една седмица преди Коледа и веднага след Нова Година, да го изкарате отново навън, където ще се чувства по-добре. През това време поддържайте почвата на растението умерено влажна. В никакъв случай не наторявайте дръвчето, тъй като то е в състояние на покой. В близост до него не трябва да има отоплителни уреди. Преди изнасянето на дръвчето отново навън, осигурете период на адаптиране - в хладно помещениекато като коридор, гараж. Времето за адаптация е от една до две седмици. Ако не разполагате с такова помещение, може да изнесете растението и директно навън, но внимателно изберете мястото - трябва да е добре предпазено от течение. Може да увиете саксията със зебло. Най-добрият период за засаждане на коледното дръвче е март-април - непосредствено преди да започне вегетационния сезон. Разбира се, може да оставите растението и в саксия още дълго време като се уверите, че тя е достатъчно голяма. 

Препоръчваме сребрист или обикновен смърч. Отглеждат се сравнително лесно и имат чудесен декоративен ефект. Може да изберете също ела или бор.

 

 


Тагове: живо коледно дърво коледа сребрист смърч обикновен смърч

Запишете се за нашия

Бюлетин