Статии

5 хитрини при грижата за растенията в интериора или на двора

1. Розите имат 3 пика на цъфтеж през лятото. Това, разбира се, зависи и от вида на розата. Подрязвайте след всеки цъфтеж, за да се радвате на нови пъпки и цветове след 3 или 4 седмици!

2. По правило растенията със светли, нежни и тънки листа (както и някои от цъфтящите растения) са светлолюбиви, а тези с дебели, тъмни и кожести листа са сенкоиздържливи. Както всички правила и това има своите изключение. Бъдете внимателни при подбора на растения.

3. При наличие на оранжерия в двора, винаги проветрявайте, за да избегнете развитието на вредители и болести. Същото правило важи и за зимните градини!

4. Отглеждайте цитрусите и средиземноморските видове в саксии или кашпи. Това Ви позволява да ги предпазите от промените в климата и настъпващия студен период, характерен за нашите ширини.

5. Новата саксия, в която пресаждате Вашето растение трябва да бъде около 1/3 по-голяма от размера и обема на старата. По този начин постигате добър естетичен вид, както и правилно развитие на корените и листната маса.


Тагове: fiora garden озеленяване градински център

Запишете се за нашия

Бюлетин