Статии

Замиокулкас- фаворит в интериора

Замиокулкасът (Zamioculcas Zamifolia) за първи път е представен на цветарско изложение в Дания през 1996 година, а родината му е Танзания.

Това е едно от най-широко използваните интериорни растения. Неговата издържливост и устойчивост са ценни качества, които позволяват на всеки да го отгледа успешно у дома или в офиса. 

Растението има грудки и перести листа, които всъщност много приличат на отделни клони. Тези специални листа имат 91% водно съдържание и тъмнозелен цвят с лъскава текстура

Изисканият облик на замиокулкаса го прави подходящ за всеки интрериор и единственото, което трябва да съобразите е цвета и размера на кашпата. 

Растението достига до 70-80см височина и се развива сравнително бързо. 

Отглеждането му е изключително лесно, а ниските изисквания за грижа му дават изключително предимство при подбора на растения за интериорно озеленяване най-вече в офисите. 

Замиокулсасът се развива най-добре в светли помещения, но без пряка слънчева светлина. Също така с справя отлично и в по-тъмни пространства

Единственото, което може да объркате при грижите за замиокулкаса, е да го преполеете. Поливайте умерено през 10-15 дни и не се притеснявайте, че почвата е леко суха. Точно така трябва да бъде! 


Тагове: интериорно озеленяване фиора градински център fiora garden

Запишете се за нашия

Бюлетин