Екстензивни зелени покриви

Скален тип покриви

Екстензивни зелени покриви с растения, които могат лесно да преодолеят високи температури, засушаване, вятър и др. Системата „Скални растения“ е тип зелен покрив с изтънчен дизайн и индивидуален характер. Субстрата има минимална дълбочина от 80 mm и растителността се състои от различни видове, които осигуряват по-дълъг период на цъфтеж и различни акценти през целия вегетационен период.

Вода и хранителни вещества се осигуряват в резултат на естествени процеси. Дъждовната вода се събира във Floradrain® дренажен елемент, а излишната се оттича.  Дренажния елемент е перфориран от горната страна за да могат растенията да дишат.
Sedum видове и други трайни насаждения се използват предимно като основно покритие. Растителността за „Скални растения“ са обикновено единични на бала и се засаждат по отделно. Ръчното засаждане осигурява дизайн спрямо проектното решение и предпочитание.
Системата „Скални растения“ може да бъде композиция от декоративни треви. Различни смеси от семена се комбинират за да се постигне желания декоративен ефект през цялата година.

Примерна конструкция:

- 1. Растения за систем „Скални растения“(16 бр./м2 или 60 гр./м2 за резници)

-2. Субстрат за растителност за „Скални растения“ >70 мм
- 3. Fallnet®
- 4. Геотекстил SF
- 5. Floradrain® FD-25-E
- 6. Защитна подложка SSM 45
- 7.  Покривна конструкция с кореноустойчива хидроизолация

 


Тагове: Скален тип покриви Покривно озеленяване ZinCo Floradrain

Запишете се за нашия

Бюлетин