Интензивни зелени покриви

Полуинтензивна градина

Полуинтензивният тип градини ,както гласи наименованието , попада между интензивния и екстензивния тип. Те предлагат по-голямо разнообразие от растителни видове включително и ароматни такива. Най-важното предимство на тези зелени покриви е умереното поддържане , което се постига с правилен подбор на видовия състав и залагане на по-специални конструктивни пластове. Въпреки вмъкването на допълнителни слоеве , полуинтензивните покриви са една сравнително по-лека констрункция в сравнение с интензивния тип.

Растителната общност трябва да бъде съставена от устойчиви на суша трайни насаждения , треви и ниски храсти , например : мащерка , риган или лавандула.

За да се изгради една полуинтензивна покривна градина са необходими качествени материали , комбинирани с професионално изпълнение. ZinCo Floradrain съвпътства всеки един добре обмислен проект. Това е водно-задържащ и дренажен елемент , с клетки за съхранение на вода и отвори за вентилация , аериране и изпарение. Floradrain е идеалното допълнение към конструкцията не само за полуинтензивни зелени покриви , а и под настилки от бетонни плочи или павирани повърхности. 

 

Примерна конструкция:

- Резници " Heatherwith Lavender"

- Субстратен слой за растителна общност "Heather with Lavender" 100-150мм.

- Геотекстил SF.

- Floradrain FD 40-E

- Protection mat 

- Коренозащитен слой/мембрана

-Покривна конструкция с устойчива хидроизолация 

 

 


Тагове: полуинтензивни гради покривно озеленяване ZinCo Floradrain

Запишете се за нашия

Бюлетин