Системи за зелени покриви

Система за съхранение на дъждовната вода "Stormwater Management Roof"

Промяната на метеорологичните условия , например по-обилните и интензивни валежи , може да доведе до претоварване на цялата система за обществена канализация. Едно от големите предимства на зеления покрив е, че той задържа водата и позволява забавянето във времето на изтичане на дъждовната вода.

Съхранението на вода при стандартната конструкция за зелен покрив не може да бъде увеличено , защото това ще доведе до неблагоприятни промени при използваната растителност.

Как може да се постигне?

Това е възможно с ZinCo "покрив за управление на дъждовната вода" / ZinCo Stormwater Management roof /, който предлага тази опция в допълнение към всички останали характеристики и функции на конструкцията. Прибизително 80л./кв.м. дъждовна вода може да бъде съхранена и след това да бъде изпусната в канализацията за предварително определен период ( между 24 часа и няколко дни). Това се постига чрез полагането на решетка , разположена точно под конструкцията за покривно озеленяване.Важно е да се уточни , че всички необходими вещества за правилното функциониране на растенията ,се запазват.На практика всякакъв тип покривно озеленяване може да намери мястото си над тази конструкция.


Тагове: ZinCo Stormwater Management Roof покривно озеленяване дъждовна вода

Запишете се за нашия

Бюлетин